1. mesto mladincev na Tekmovanju v gasilski orientaciji GZ Bled-Bohinj

V soboto, 18. maja 2019, je v idilični vasici Kupljenik potekalo Tekmovanje pionirjev in mladincev v gasilski orientaciji GZ Bled-Bohinj. Kljub nestanovitnemu in nenavadno hladnemu vremenu za ta letni čas, je bilo tekmovanje uspešno izpeljano. Udeležba je bila izjemna, saj je v različnih kategorijah nastopilo 80 ekip (240 mladih gasilk in gasilcev).

Na tekmovanju smo sodelovali tudi s štirimi sodniki in dvema članoma, ki sta pomagala pri obdelavi podatkov.

Tekmovanja na Kupljeniku smo se udeležili s tremi pionirskimi in eno mladinsko ekipo. Društvo že nekaj let ni imelo ekipe v pionirski kategoriji, zato je bilo še toliko bolj navdušujoče spremljati njihove nastope. V kategoriji pionirjev so bile vse naše ekipe najmlajše, za vse je bil to krstni nastop in zato je bil rezultat drugotnega pomena. Ponosni smo na vse, ki so se tekmovanja udeležili.

Da je za uspeh potreben čas, trdo delo in vztrajnost, so dokazali člani naše mladinske ekipe. V konkurenci 16 ekip so bili najboljši in najmlajšim na najboljši način postali vzgled. Članom zmagovalne ekipe se je trud večletnih vaj poplačal, saj se jim je v preteklosti uvrstitev v sam vrh za las večkrat izmuznila. Tokrat se jim je uspelo zasluženo uvrstiti na regijsko tekmovanje. Za odličen rezultat Anžetu in Martinu Šorliju ter Neži Kodeh čestitamo in želimo, da bi nas razveseljevali še naprej. Uspeha ne bi bilo brez požrtvovalnosti in vztrajnosti mentorja Stanka Zupana in prejšnjega mentorja Aljoša Ažmana, ki sta več let pripravljala naše zmagovalce. Zato si tudi onadva zaslužita iskrene čestitke in priznanje.

Dodaj odgovor